Szakmai önéletrajz
Zilai Zoltán (1959. 04. 27.)

Iskolai végzettség:
  • 1983 Okleveles tartósításipari mérnök Kertészeti és Tartósítóipari Egyetem, Budapest, borász szak
  • 1987-1988 Felsővezető képző kurzus Országos Vezetőképző Központ
  • 1990-1991 Nemzetközi agrártanácsadói diploma Agrár Egyetem, Párizs ; Agrártudományi Egyetem, Gödöllő

Nyelvismeret: francia

A Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

-    A Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál az elmúlt 20 esztendőben a főváros és a magyar borászat egyik legjelentősebb rendezvénye. 2010-ben a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint, az ország legnépszerűbb tíz fesztiváljának egyike! Különleges és egyedi módon ötvözi a szakmai, a gasztronómiai, a kulturális és az idegenforgalmi programokat, így szólítva meg több százezer embert, vált ország arculatot alakító eseménnyé.

-    1997-ben vezetésével teremtődött újra a Szent Márton napi újbor ünnep. Az első ünnepi rendezvények, majd fesztiválok megszervezője. Ennek a munkának kiemelkedő sikere, hogy napjainkban már országos elterjedtségben számtalan helyen és módon ünneplik, ezen naphoz kötődően az újbort, ápolják Szent Márton, Pannóniához is kötődő emlékét, kultúráját.
-    Kiemelt szakmai sikernek tartja az általa vezetett közhasznú társaság hazai és nemzetközi elfogadottságát és tekintélyét, melyet különösen jól reprezentál, hogy a VinAgora Nemzetközi Borversenyt felvették a világ legjelentősebb versenyeit tömörítő szövetségbe. A Federation Mondiale des Grands Concours Internationaux de Vins et Spiritueux jelenleg 9 szervezetet tömörít.
-    Nemzetközi borbírálóként külföldi borversenyeken évek óta rendszeresen képviseli Magyarországot.
-    Magyarország hivatalos delegáltja az O.I.V. Bor Technológiai Bizottságában
-    Az 1992 óta, változó intenzitással zajló közösségi bormarketing program megvalósításában közreműködő szakértői csoport rendszeres tagja.

Zilai Zoltán elnökségi tag, tagozat vezető, rendezvények debrecen, programok debrecen, debrecen kiállítások, debrecen színház, moziműsor debrecen, családi programok debrecen, aktuális programok debrecen, hétvégi programok debrecen

Levelezési cím: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6722 Szeged, Jósika u. 2.