| A mai napon, eddig 2013 megnyitás volt az oldalon.
Márta István szakmai önéletrajza

1952-ben született Budapesten.

1975-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zeneszerzés szakán szerzett művész-tanári diplomát. Konzervatóriumi és főiskolás évei alatt több amatőr és professzionális színházban dolgozott.(Brobo együttes, 25. Színház, Thália Színház.)

A 70-80-as években - moldvai (csángó) népzenei gyűjtőútja mellett - szervezett happeningeket, performanszokat, kortárszenei fesztiválokat. (Fiatal Művészek Klubja, Plánum fesztivál, különböző egyetemi klubok).

Több alkalommal rendeztek szerzői estet kompozíciójaiból. (Korunk Zenéje, MTV Vigadó Est, Varsói Ősz.) Közreműködőként és zeneszerzőként tagja volt a 180-as csoportnak, és – mint csembalista - máig is tagja a historikus zenét játszó Mandel Quartetnek. A Quartettel több ízben turnézott az USA-ban, Mexikóban, Brazíliában, Izraelben és Európa számos országában.

Zenetörténetet és 20. századi zeneanalízist oktatott a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán.

Zenei vezetője volt a Veszprémi Petőfi Színháznak, a Nemzeti Színháznak és az Új Színháznak. 1989-ben létrehozta a Kapolcsi Művészeti Napokat, amely 1996-tól Művészetek Völgye néven Magyarország legnagyobb multikulturális fesztiváljává nőtte ki magát.

1998-tól az Új Színház igazgatója, majd 2012-től - Magyarország legnagyobb kulturális holdingjának, a pécsi - Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

2003-tól a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke.

1976 óta több mint 300 színpadi- és filmzenét írt és szerkesztett. 46 kompozícióját a világ több helyén bemutatták, szerzői lemezei mellett számtalan esetben készítettek táncjátékot, balettet zenéi felhasználásával.

Rendezett az Arany János Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban és a Várszínházban.

Két alkalommal is elnyerte a párizsi Tribune International des Compositeurs díjait. 1987-ban Erkel díjat kap és - többek között - tulajdonosa a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjének, ill. a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjének és a Magyar Érdemrend Középkeresztjének. Príma díjas.
 A 2012-es, az  Év Rendezvényszervezője címet kapta a MTZrt-től.

Márta István elnök, rendezvények debrecen, programok debrecen, debrecen kiállítások, debrecen színház, moziműsor debrecen, családi programok debrecen, aktuális programok debrecen, hétvégi programok debrecen

Levelezési cím: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6722 Szeged, Jósika u. 2.