Herczeg Tamás PhD (1973. június 10., Szeged – ) teatrológus, kulturális menedzser és drámapedagógus

Életútja
Színházvezetői tevékenysége mellett színházelméleti kérdésekkel is foglalkozik. Szakterülete a művészeti menedzsment, művészeti intézmény-irányítás, a kulturális marketing, és az ezekkel kapcsolatos kommunikáció területei. A színházi intézményrendszer struktúráinak valamennyi területén – prózai-, és zenés-színház, egy-, vagy többtagozatú intézmény, repertoár-, vagy befogadó-színház, a nyári fesztiválok és a független szcéna működése – gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik.

Munkahelyei
Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. igazgató (2013 - )
igazgatóhelyettes és REÖK igazgató (2006–2011)
Thália Színház Nonprofit Kft., operatív igazgató (2012. – 2013.)
Magyar Állami Operaház, mb. stratégiai igazgató- kulturális menedzser (2011–2012)
kommunikációs- és marketingigazgató (2005–2006)
Budapesti Operettszínház, marketingigazgató (2001–2005)
Szegedi Nemzeti Színház és Szabadtéri Játékok, marketing ügyvezető (2000)

Tanulmányai
Alapdiplomáját 2004-ben pedagógiából szerezte a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán (szakdolgozata: A színházművészet hatása a serdülőkorú gyermekek pszichikumára). Az SZTE Bölcsészettudományi Karon indított képzésen 2004-ben kulturális menedzser képesítést szerzett (szakdolgozata: Egy színházi kampány – esettanulmány). 2009-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen drámapedagógusként végzett (diplomamunka: Mit tehet a színház? Színházi szerepek). A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színházi karának doktori iskolájában 2012-ben Magna cum Laude minősítéssel védte disszertációját, amivel doktori fokozatot szerzett. (Új szemléletek a színházi intézményvezetésben)

Herczeg Tamás elnökségi tag, tagozat vezető, rendezvények debrecen, programok debrecen, debrecen kiállítások, debrecen színház, moziműsor debrecen, családi programok debrecen, aktuális programok debrecen, hétvégi programok debrecen

Levelezési cím: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6722 Szeged, Jósika u. 2.