A 201 határon inneni és túli fesztivált képviselő Magyar Fesztivál Szövetség tagságának jelentős részét érinti a TAO megszűnése.

A művészeti, közösségi, népművészeti és gasztrokulturális fesztiváljaink a minőségi kultúra-közvetítést szolgálják. A TAO hozzájárult a Kárpát-medence területén lévő közösség- és közönségteremtéshez, a klasszikus és kortárs művészetek megszerettetéséhez, a kulturális turizmus fejlődéséhez és különböző innovatív rendezvény-elemek megszületéséhez.
A tagfesztiváljainkat látogató évi  5 millió fesztiválozó több milliárd forint bevételt és addicionális költést jelent a városoknak, kisebb-nagyobb településeknek.

A TAO tervezett megszüntetése komoly gondokat okoz fesztiváljainknak,ugyanakkor ez a lépés lehetőséget teremthet arra, hogy Szövetségünk eddig is kiválóan működő minősítési rendszerét bevonva - a jegybevétel figyelembe vétele mellett - értékalapú, alapos és árnyalt szempontrendszer szülessen. Ilyetén  módon minden értéket teremtő, minőséget képviselő fesztivál megfelelő résztámogatásban részesülhet.
 A TAO közvetetten hatással volt arra is, hogy a magyar fesztiválok kiemelkedő eredménnyel végeztek az EUROPE FOR FESTIVALS, FESTIVALS FOR EUROPE nemzetközi minősítési projektben is. (30 hazai kulturális fesztivál kapott nemzetközi minősítést!)
A Magyar Fesztivál Szövetség fontosnak tartja, hogy minden – a kulturális területet érintő - pénzmozgás ellenőrizhető és szankcionálható legyen. Szeretné, ha határozott értékrend alapján, a minőség elvére épülő egységes szempontrendszer alapján kapnának kiegészítő támogatást fesztiváljaink.  Szövetségünk felajánlja az együttműködését, felajánlja továbbá az MFSZ által 10 éve működtetett Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program gyakorlati tapasztalatait és bevonását a lehetséges új (f)elosztási rendszerbe.

Az MFSZ 2018. november 2-án egy munkabizottságot hozott létre, amely elemzi és felméri a TAO-val kapcsolatos helyzetet és javaslatokat tesz a probléma megoldásával kapcsolatban.

Tagjai:
  • Bérczes László (Ördögkatlan Fesztivál társ-igazgató)
  • Bódor Edit (Debreceni Virágkarnevál, Debreceni Tavaszi- és Őszi Fesztivál igazgató)
  • Bogdán Gábor (MFSZ kommunikációs vezető)
  • Herczeg Tamás (Szegedi Szabadtéri Játékok igazgató)
  • Horváth László (Héttorony Fesztivál igazgató, Fonó igazgató)
  • Mészáros Zoltán (VeszprémFest igazgató)
  • Márta István (MFSZ elnök, Művészetek Völgye alapító, Kapolcska Program igazgató, Bőköz-Ormánság Fesztivál igazgató)
  • Szigetvári József (Summerfest igazgató)
  • Zilai Zoltán (Budapest Borfesztivál igazgató)

A munkacsoport által javasolt konzultációs témakörök:
A TAO megszüntetés hatásának elemzése, modellezése
A változtatás szempontjai a hazai fesztivál élet tükrében
Az új (f)elosztási rendszer fesztivál érdekképviseleti lehetősége
Az NKA és az új támogatási rendszer összefüggései -  fesztivál forrástérképek

2018-11-16                                                                                      Márta István elnök

a, növelés, vagy, nevelés, konferencia, programja, sikerrel, lezajlott, nővelés, vagy, nevelés, konferencia, őriszentpéteren, minősített, fesztiválok, minősített, fesztiválok, folklórfesztiválok, magyarországi, szövetsége, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, évadzáró, konferenciája, magyar, fesztivál, szövetség, elnökének, márta, isrvánnak, sajtóközleménye, magyar, fesztivál, szövetség, címe, megváltozott, magyar, fesztivál, szövetség, székhelye, megváltozott, debrecen, program, rendezvény, kiállítás, koncert, bemutató, kultúra
TÉRKÉP:

Székhely: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6721 Szeged Teleki utca 16.