Rekord számú részvétellel tartotta Tisztújító Közgyűlését a legnagyobb hazai szakmai szervezet, a 201 tagot tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség.

A közgyűlésen a leköszönő elnök megtartotta a három év munkáját magába foglaló beszámolóját, ismertette az előző évi mérleget és a 2018-as pénzügyi tervet. Az elfogadást követően a Szövetség alapszabály illetve SZMSZ módosítása követezett, majd a közgyűlés végén – a jelöltek bemutatkozása után – az új tisztségviselők megválasztása.

Újabb három évre kapott bizalmat Márta István elnök (Művészetek Völgye alapító, Bőköz-Ormánság fesztivál igazgató, Kapolcska Program vezető), Borsa Kata alelnök (Öt Templom Fesztivál – Győr) és  Elekes Zoltán (Hungarikum Fesztivál – Szeged) alelnök.
A Felügyelő Bizottság élére Gál Gábor került, bizottsági tagok lettek Bak Lajos és Rózsa Zoltán.

„Jó dolog, hogy ennyien vagyunk. Jó dolog, hogy – bár konkurenciát jelentünk egymásnak – de Szövetségünk a gyűlöletmentes összefogásról is szól. Szól arról, hogy a többmilliós látogatószám ne csak statisztikai adat legyen, hanem a közönség-növelés mellett tudatosítsuk magunkban a közönség-nevelés fontosságát is. A fesztiválok innovatív fejlesztése fontos cél lehet, mégpedig a minőség figyelembe vételével, lett légyen szó művészeti, közösségi, népművészeti, vagy gasztrokulturális rendezvényekről. A fesztiválforrások növelése mellett a folyamatos kutatások, elemzések is fontos szegmensei Szövetségünk feladatainak, csakúgy, mint a határokon túli magyar fesztiválokkal való együttműködés.” – nyilatkozta az régi-új elnök.

A Közgyűlést szakmai program követte, ahol az Európa Kulturális Fővárosa 2023 három döntőbe jutott városa: Debrecen, Győr és Veszprém nevében az adott város projektcsapatának vezetői mutatták be pályamunkáikat. A prezentációkat követően Makranczi Zsolt beszámolt a 2017-ben MMA és MFSZ koprodukcióban folytatott fesztiválkutatás eredményről.

A délután meghívott előadója volt Dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke, aki a „szövetségek szövetsége” bemutatásán túl elmondta, hogy fontosnak tartaná az együttműködést a Magyar Fesztivál Szövetséggel.
A nap zárásaként a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program újonnan alapított elismerését – a  „Beke Pál Nívódíjat” - adta át a Szövetség elnöksége, amely díjat minden évben a minősített fesztiválok közül kiemelkedőt nyújtó fesztiválok vehetnek át. A Szurdi Éva keramikus által készített - „Lea kalappal” - szoborral is járó díjat az idén a Kolozsvári Magyar Napok, a Paloznaki Jazzpiknik, a budapesti Rosália Fesztivál és a pécsi Zsolnay Fényfesztivál kapta.
A kötetlen hangulatú díjátadáson nagy sikert aratott a Talamba Ütőegyüttes és Csernik Szende székely népmesemondó.

a, növelés, vagy, nevelés, konferencia, programja, sikerrel, lezajlott, nővelés, vagy, nevelés, konferencia, őriszentpéteren, minősített, fesztiválok, minősített, fesztiválok, folklórfesztiválok, magyarországi, szövetsége, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, évadzáró, konferenciája, magyar, fesztivál, szövetség, elnökének, márta, isrvánnak, sajtóközleménye, magyar, fesztivál, szövetség, címe, megváltozott, magyar, fesztivál, szövetség, székhelye, megváltozott, debrecen, program, rendezvény, kiállítás, koncert, bemutató, kultúra
TÉRKÉP:

Székhely: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6721 Szeged Teleki utca 16.