... a Magyar Regisztrációs és Minősítési Program nívódíja...

„LEA KALAPPAL!”

Év elején szokásos előre- és hátra tekintgetni - hittel a jövőbe, munícióért a múltba.
Megesett ez a MFSZ első idei elnökségi ülésén is.

Mérföldkő az úton: 10 éve indult a Magyar Fesztiválregisztrációs és Minősítési Program. Üzenete ma is érvényes: a minősítés és a minősítők szándéka nem az ítélkezés, hanem első sorban az, hogy a szervezők partnereként felszínre segítsék az adott fesztivál lehetőségeiben rejlő értékeket, vagy éppen rávilágítsanak javítható gyengeségeire.

Az elmúlt évek során 483 fesztivál regisztrációt és 197 minősítést bonyolított le Szövetségünk!
2017-ben 21 fesztivál kért és nyert minősítést.  Bízvást mondjuk, hogy „nyert” vele, és nem csak „átesett” rajta.

21 minősített fesztivál: közös bennük a minőség iránti folyamatos és kitartó elkötelezettség.
Ezen kívül: szinte semmi.
Mindegyik más, mindegyik csak önmagához hasonlítható. Egy ilyen örömtelien népes mezőnyben is akad azonban, amelyik valamitől kiválik a csoportképből, emlékezetes marad.
Elnökségünk kifundálta, hogy az év minősített fesztiváljai közül az általa gondolt „legemlékezetesebbeket” nívó-díjjal jutalmazza. Ez az elismerés amolyan kollektív szubjektivitáson alapuló „le a kalappal!” vélemény.

Nincs verseny. Nincsenek dobogós helyek, nincsenek fokozatok: a „Beke Pál” nívódíj tisztelgés az elkötelezett közösségi ember,népművelő előtt és tisztelgés a 2017-es fesztiválok emlékezetes szakmai eredményei előtt.
A szavazás megtörtént, a díjátadás 2018. február 28-án lesz, a MFSZ következő közgyűlésének ünnepi aktusaként.
Kik a díjazottak? – előbb utóbb kiderül…
Az oklevél mellé egy kerámia szobrocska is jár, a Szurdi Éva „Lea kalappal” című alkotása.

(Annyit azért előre elárulhatunk: nem sokan és nem kevesen - négyen lesznek….)

SP

Beke Pálról bővebben...

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:
Szurdi Éva - Lea kalappal szobor.pdf 2018.02.26. 90,791 KB

a, növelés, vagy, nevelés, konferencia, programja, sikerrel, lezajlott, nővelés, vagy, nevelés, konferencia, őriszentpéteren, minősített, fesztiválok, minősített, fesztiválok, folklórfesztiválok, magyarországi, szövetsége, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, évadzáró, konferenciája, magyar, fesztivál, szövetség, elnökének, márta, isrvánnak, sajtóközleménye, magyar, fesztivál, szövetség, címe, megváltozott, magyar, fesztivál, szövetség, székhelye, megváltozott, debrecen, program, rendezvény, kiállítás, koncert, bemutató, kultúra
TÉRKÉP:

Székhely: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6721 Szeged Teleki utca 16.