Megjelent az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának a 2018. május 4. és 2019. május 05. közötti időszakban megrendezésre kerülő fesztiválok támogatására kiírt pályázati felhívása. Benyújtási határidő az NKA portálján keresztül: 2018. január 22-én éjfél.

A Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma megszűnt,az állandó Kollégium részben átvette annak feladatát, ezért változtatott a tavalyi kiíráson, miszerint 2018-ban támogatja a  „…turisztikai, gasztrokulturális és egyéb tematikájú fesztiválokat is, de  kizárólag azok művészeti tartalommal bíró programelemeit…”

Érdemes megfontolni a célt és a feltételeket:

„…olyan művészeti értéket létrehozó és bemutató kulturális fesztiválok megrendezésének támogatása, amelyek:
•    önálló koncepcióval és egyedi arculattal rendelkeznek,
•    rendszeres időközönként, ismétlődően megrendezésre kerülnek,
•    időtartamuk legalább 3 egymást követő nap,
•    napi programkínálatuk bővebb egyetlen programnál,
•    a kulturális értékközvetítést fontos elemnek tekintik és magas színvonalon valósítják meg…”

Kitételek:
  • „..a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette..” (figyelem, ez nem azonos a Magyar Fesztivál Szövetségi tagságának feltételét jelentő Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programba való bejelentkezéssel!)
  • Filmes fesztiválok, sportrendezvények és településnapok megvalósítását célzó pályázatokat a kollégium ebben a pályázati kiírásban nem támogat.
  • A Kulturális Fesztiválok Kollégiuma 2016.12.12-i ülésén két- vagy hároméves kötelezettségvállalás keretében támogatott fesztiválra (un,garantált fesztiválokra) a támogatás nem igényelhető.

A kiírás szövege szerint azok a fesztiválok pályázhatnak, amelyek igazoltan tagjai valamely hazai, vagy nemzetközi szakmai szervezetnek. A következő szervezeteket nevesíti a kiírás:

• Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége CIOFF,
  • Magyar Fesztivál Szövetség,
  • Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége,
  • Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége,
  • Magyar Színházi Társaság,
  • Magyar Zenei Tanács,
  • Szabadtéri Színházak Szövetsége,
  • Teátrumi Társaság,
  • Független Előadó-művészeti Szövetség,
  • CIOFF (The International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art - Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége),
  • EFA (European Festival Association - Európai Fesztivál Szövetség),
  • ETU (European Theatre Union),
  • IETM Informal European Theatre Meeting - Európai Informális Színházi Találkozó (újnéven: International Network for Contemporary Performing Arts),
  • IFEA (International Festivals & Events Association - Fesztiválok és Rendezvények Nemzetközi Szövetsége;

Javasoljuk, hogy olvassák/olvassátok el mielőbb a pályázati felhívást, ismerjék/ismerjétek meg annak új elemeit!
Tagtársainkat kérjük, hogy a fesztivalregisztracio.hu oldalon mielőbb frissítsék fesztiváljuk/fesztiváljaik adatait, ha ezt az utolsó lezajlott fesztivál után nem tették meg, és amennyiben az MFSZ-től szeretnének tagságuk igazolásáról nyilatkozatot beszerezni pályázatukhoz, azt a fesztivalszovetseg@fesztivalszovetseg.hu e-mail címen mielőbb igényeljék meg.

Azoknak, akik még nem rendelkeznek tagsággal a Magyar Fesztivál Szövetségben, de pályázatukat már szövetségünk tagjaként kívánják beadni január 22-én, javasoljuk, hogy mielőbb kezdjék meg a tagfelvételhez szükséges adminisztrációt (láds itt) és adják be kérelmüket!
A beérkezett tagfelvételről az elnökség mindig a soron következő elnökségi ülésén dönt.

Tagság feltételei és felvételi kérelem

Tagsági igazolás kérelmezése és feltételei

Sikeres pályázást és minél több megvalósult minőségi fesztivált kívánunk Mindannyiunknak!

A Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége nevében Márta István elnök

a, növelés, vagy, nevelés, konferencia, programja, sikerrel, lezajlott, nővelés, vagy, nevelés, konferencia, őriszentpéteren, minősített, fesztiválok, minősített, fesztiválok, folklórfesztiválok, magyarországi, szövetsége, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, évadzáró, konferenciája, magyar, fesztivál, szövetség, elnökének, márta, isrvánnak, sajtóközleménye, magyar, fesztivál, szövetség, címe, megváltozott, magyar, fesztivál, szövetség, székhelye, megváltozott, debrecen, program, rendezvény, kiállítás, koncert, bemutató, kultúra
TÉRKÉP:

Székhely: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6721 Szeged Teleki utca 16.