| A mai napon, eddig 2074 megnyitás volt az oldalon.
Összeállt az idei EFFE pályázat hazai zsűrije. Három szakember fogadta el a Magyar Fesztivál Szövetség felkérését az idei értékelési szezonban.

Szép Fruzsina a Berlin Fesztivál és a Lollapalooza Berlin igazgatója, Tardy Anna az NKA bizottsági tagja, az EMMI kulturális tanácsadója és Gerendai Károly a Sziget alapítója, igazgatója lesznek a döntőbírák.
A 2017. február 17-ig beadható pályázatok először egy formai ellenőrzésen esnek át, ha itt mindennek megfeleltek, akkor kerülhetnek a hazai zsűri asztalára. A magyar bírálóknak közel egy hónap áll a rendelkezésére, ezalatt kell átnézniük minden beérkezett pályamunkát és megnevezni azon fesztiválokat, amelyeket európai (EFFE) minősítésre javasolnak. Az Európai Fesztiválok Szövetsége (EFA) által létre hívandó nemzetközi zsűri a minősítésre javasolt fesztiválok mindegyikét újra megvizsgálja, és ezt követően adják meg a minősítést egy-egy pályázónak.
Ezt követően a befolyó több száz – hazájában már kiválónak ítélt – fesztivál közül választja ki az európai zsűri a legjobbak legjobbjait. Európai Kiváló Fesztivál Díjat (EFFE Award) tíz fesztiválnak ítélnek meg. A díjnyertes szervezők az elismerésen túl meghívást kapnak az őszi EFFE díjátadó gálára, ahol személyesen is átvehetik díjukat.

Az EFFE minősítések (EFFE Label) jelölik azon fesztiválokat, amelyeket Európa szerte érdemesnek ítélt a hazai, majd pedig a nemzetközi zsűri is, hogy két évig úticélként ajánlható legyen bárki számára. Az értékelési ciklusok is ennek megfelelően épülnek fel, az első ilyen szakaszt zártuk tavaly (2015-16,) idén nyitjuk a második minősítési időszakot (2017-18). Fontos tudni, hogy az előző időszakban megszerzett minősítés nem jogosít automatikusan a jelen minősítési periódusban semmire. Természetesen igazán nagy öröm, hogy sok hazai fesztivál elérte a minősítési fokozatot az elmúlt két évben is, bízunk benne, hogy idén is így lesz. A rendszer éppen a tárgyilagosság, a pusztán szakmai döntés elősegítése érdekében úgy került kialakításra, hogy mindenki úgy indul minden időszak elején, mintha akkor pályázna először.

A magyarországi EFFE lebonyolítást a Magyar Fesztivál Szövetség végzi, ugyanakkor a fesztiválszervezők önállóan intézik maguk jelentkezését közvetlenül az effe.eu oldalon.
A jelentkezés határideje 2017. február 17! Le ne maradjon senki, aki pályázni szeretne. A nevezési díj (80 euró) befizetését követően lehet benyújtani a pályázati anyagot.

Hírek, információk, segédanyagok a Magyar Fesztivál Szövetség honlapján és az effe.eu oldalakon elérhetők.

Sok sikert kívánnunk minden hazai minőségi fesztiválnak a megmérettetésen!

a, növelés, vagy, nevelés, konferencia, programja, sikerrel, lezajlott, nővelés, vagy, nevelés, konferencia, őriszentpéteren, minősített, fesztiválok, minősített, fesztiválok, folklórfesztiválok, magyarországi, szövetsége, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, magyar, fesztivál, szövetség, közgyűlése, évadzáró, konferenciája, magyar, fesztivál, szövetség, elnökének, márta, isrvánnak, sajtóközleménye, magyar, fesztivál, szövetség, címe, megváltozott, magyar, fesztivál, szövetség, székhelye, megváltozott, debrecen, program, rendezvény, kiállítás, koncert, bemutató, kultúra
TÉRKÉP:

Levelezési cím: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6722 Szeged, Jósika u. 2.