A Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége 2014-ben  „Az Év Fesztiválszervezője” díjat  Szommer Ildikónak ítélte. A díj átadására a XXII. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson került sor február elsején. Az idei díjazott a Savaria Történelmi Karnevál fesztiváligazgatója,  megyei múzeumigazgató helyettes, főmuzeológus.

Szommer Ildikó 14 éve szervezi hazánk nemzetközileg is elismert rendezvényét, ami nem kis részben múzeológusi munkájának is köszönhető.

A Savaria Történelmi Karnevál célja, hogy a 2000 éves, büszke múlttal bíró Szombathelyt népszerűsítse úgy, hogy közben tanítson és szórakoztasson is.
A nyári karnevál látványosan „korhű", lényeges eleme a vidámság, a felhőtlen öröm és játék, az igazi fesztiválhangulat megteremtése.

Ami semmit sem változott az eltelt 14 év során, az a minőségre épülő kultúra közvetítés, a folyamatos kulturális örökségvédelem, melynek élharcosa Szommer Ildikó.

Gratulálunk Ildikó áldozatos munkájához és az elismeréshez!

2013 Szommer Ildikó, rendezvények debrecen, programok debrecen, debrecen kiállítások, debrecen színház, moziműsor debrecen, családi programok debrecen, aktuális programok debrecen, hétvégi programok debrecen

Székhely: 1056 Budapest, Váci utca 78-80.

6721 Szeged Teleki utca 16.